A Dobroda zenekar legújabb 4ma lemezét mutatta be a Duna TV Kívánságkosár című műsorában.
MTVA Budapest, 2014. 06. 09.

Dobroda zenekar:
Fekete Borbála – ének
Ifj. Gelencsér János – hegedű
Deák-Volom Dávid – klarinét
Enyedi Tamás – cimbalom (m.v.)
Gelencsér János – brácsa
Szabó István – nagybőgő

Fellépés és koncertszervezés: dobroda@dobroda.hu

Dobroda CD rendelés: dobroda@dobroda.hu

Web: https://www.dobroda.hu
Facebook: https://www.facebook.com/dobrodazenekar
Egyesület: https://www.facebook.com/dobrodaegyes…
Twitter: https://www.twitter.com/DobrodaZenekar
Youtube: https://www.youtube.com/user/GelencserJ
Vimeo: https://www.vimeo.com/dobrodazenekar
Soundcloud: https://soundcloud.com/dobrodazenekar
Bandpage: https://www.bandpage.com/dobrodazenekar

Dobroda zenekar:
2007-ben született meg a Dobroda Zenekar, amely a nevét egy Nógrád megyében folyó patakról kapta. A patak folyton meg-megújuló vizével és jelentésével (jó víz) találóan jelképezi a zenekar hitvallását, küldetését.
A Kárpát-medence autentikus népzenéje kiapadhatatlan forrást jelent a zenekar számára, repertoárját is e tárházból válogatja. A magyar népzene tanulása és elmuzsikálása adott lehetőséget a társulatnak, hogy találkozzon és együtt dolgozhasson a néptáncos és népzenei élet meghatározó alakjaival, ezzel magas szinten adjon értéket a magyar zenei hagyományok felelevenítéséhez úgy a színpadokon, mint a táncparketten, a falunapoktól, a művelődési házaktól kezdve Európán keresztül a világ legkülönlegesebb helyszíneivel bezárólag.

A repertoárban megtalálható a Kárpát-medence népzenéinek szinte teljes palettája. A teljes tudás azonban elérhetetlennek tűnik, hiszen mindig előkerül egy-egy rejtett kincs, amely elsajátítása kihívás és izgalmas feladat egyben. A cél azonban nem pusztán az önző “elsajátítás”. A valódi célok között fellelhetők a tudás továbbadása, mások szórakoztatása, értékek átadása és bemutatása, egyáltalán annak az érzésnek az elérése, hogy szellemi értékeinkkel a környezetünket is értékesebbé tudjuk tenni néhány szent pillanatra.

Reklámok